Recepti za delo z Blue Touch

by / sreda, 03 april 2019 / Published in Zadnje reference GA

Predstavljamo vam nekaj receptov, ki vam bodo pokazali, kako enostavna je priprava jedi z napredno šok komoro z dodatnimi funkcijami.

  1. KUHANJE S SUSPENZIJO: PEČENA GOVEDINA V ZAČIMBAH

 

  • kuhanje s suspenzijo
  • temperatura jedra – sonda
  • temperatura jedra 52/54 °C
  • para 95 %
  • notranja temperatura komore 85 °C
  • prezračevanje 60%

 

Pripravite kos govedine tako, da odstranite maščobo in vezivno tkivo. Govedino nato dušite na obeh straneh. Potem jo namažete z gorčico in dodate različne začimbe (rožmarin, timijan, poper, sol, curry). Pripravljeno meso postavite na pladenj v Blue Touch in pričnete s počasnim kuhanjem – nastavite temperaturo jedra na 52/55 °C. 1,6 kg mesa potrebuje 90 min kuhanja pri nizki temperaturi.

 

 

  1. POČASNO KUHANJE NA NIZKI TEMPERATURI ŠPAGETI

 

  • Počasno kuhanje
  • notranja temperatura komore 85 °C
  • para 95 %
  • prezračevanje 40 %
  • čas kuhanja 10 min

 

Špagete pripravite tako, da daste v vrečko 100 g špagetov in 180 g vode. Vrečko vakuumsko zaprete. Blue Touch nastavite po zgornjih parametrih in postavite špagete v komoro. Po 10 min delovanja naprave so špageti pripravljeni za serviranje ali za ohranjanje špagetov v napravi Blue Touch za kasnejše serviranje.

*Čas kuhanja je vedno odvisen od tipa špagetov.

 

  1. POČASNO KUHANJE NA NIZKI TEMPERATURI ČOKOLADA

 

  • Počasno kuhanje
  • vakuumsko pakiranje
  • notranja temperatura komore 50-60 °C
  • para 95 %
  • prezračevanje 40 %
  • čas kuhanja 12 min

 

Čokolado se pri kuhanju največ uporablja kot umetnost, dekoriranje. Tekoča čokolada potrebuje čas, prostor, predanost … Blue touch nam lahko olajša njeno pripravo.

V vrečko stresite čokolado za taljenje in jo zaprite z vakuumsko napravo. Blue Touch nastavite po zgornjih parametrih in postavite vrečko s čokolado v komoro. Napravo pustite delovati 12 minut. Nato vlijete čokolado v želene modele, jo postavite nazaj v Blue Touch in nastavite napravo za hlajenje (+3 °C za 15 min). Nastane odlična osnova za praline, okrasitev tort in še marsikaj.

 

TOP