Kateri mlinček za kavo je pravi za vas?

Vsakdo želi piti in postreči najboljšo možno kavo. Sveže mleta kava in osnovno razumevanje pravilnega mletja kave lahko močno izboljšata okus in užitek v kavi.
Kavna zrna se meljejo zato, da se iz njih v vodi izloči okus in tako pripravi skodelica kave. Svežina, velikost in kakovost mletja pomembno vplivajo na okus kave. Takoj ko je kavno zrno zmleto, se okus začne izgubljati, saj delci kave pridejo v stik z zrakom. Sveže mleta kava tudi zato tako čudovito diši.
Elmont zastopa tri najboljše svetovne znamke profesionalnih mlinčkov za kavo. Naši strokovnjaki vam bodo pomagali izbrati najboljšega za vas.

Tauro

Profesionalni mlinček za vse vrste kave.

Posoda (1 kg) iz nelomljivega in nedeformabilnega materiala (co.poliester), s sistemom hitrega zaklepanja in sistemom za samostojno prilagoditev nivojev, ko je mlinček za kavo izključen, z možnostjo čiščenja v pomivalnem stroju pri 90 °C. Mikrometrična regulacija mletja kave z regulacijsko zaporo. Nov sistem za izločanje mlete kave (ko se mlinček za kavo ustavi, ostane mlinska votlina vedno čista). Ohišje iz nerjavnega jekla s sistemom za prezračevanje (notranji dovod in odvod zraka). Pladenj, vgrajen v ohišje, s sistemom za pometanje mlete kave. Enotno ohišje, hermetično zaprt dozirnik brez izgube arome, brez vibracij in iz nelomljivega materiala. Ergonomski ročaj. Univerzalni nastavek za kavo (vrtljiv). Dozator je opremljen z nastavkom za zaščito tesnil (nastavek za pozicioniranje portafiltra). Mlinski noži iz kaljenega jekla (62/65 HRc) s premerom 60 mm.

Kenia

Profesionalni avtomatski mlinček za kavo z dušilcem zvoka za vse vrste kave.

Posoda za kavo (1 kg) iz nelomljivega in nedeformabilnega materiala (co.poliester), s sistemom hitrega zaklepanja in sistemom za samostojno prilagoditev nivojev, ko je mlinček za kavo izključen, z možnostjo čiščenja v pomivalnem stroju pri 90 °C. Mikrometrična regulacija mletja kave z regulacijsko zaporo. Nov sistem za izločanje mlete kave (ko se mlinček za kavo ustavi, ostane mlinska votlina vedno čista). Ohišje iz nerjavnega jekla s sistemom za prezračevanje (notranji dovod in odvod zraka). Velik pladenj, vgrajen v ohišje, pripravljen na udarce (portafilter). Enotno ohišje, hermetično zaprt dozirnik brez izgube arome, brez vibracij in iz nelomljivega materiala. Ergonomski ročaj. Univerzalni zatič za kavo (vrtljiv). Dozator je opremljen z nastavkom za zaščito tesnil (nastavek za nastavitev portafiltra). Mlinski noži iz kaljenega jekla (62/65 HRc) s premerom 60 mm. Motorni sklop z antivibracijskim sistemom. Motor z dušilnikom zvoka z notranjim samodejnim prezračevanjem, 63 dB.

Jamaica

Profesionalni avtomatski mlinček za kavo z dušilnikom zvoka za vse vrste kave.

Posoda (2 kg) iz nelomljivega in nedeformabilnega materiala (co.poliester), s sistemom hitrega zaklepanja in sistemom za samostojno prilagoditev nivojev, ko je mlinček za kavo izključen, z možnostjo čiščenja v pomivalnem stroju pri 90 °C. Mikrometrična regulacija mletja kave z regulacijsko zaporo. Nov sistem za izločanje mlete kave (ko se mlinček za kavo ustavi, ostane mlinska votlina vedno čista). Ohišje iz nerjavnega jekla s sistemom za prezračevanje (notranji dovod in odvod zraka). Velik pladenj, vgrajen v ohišje, pripravljen na udarce (portafilter). Enotno ohišje, hermetično zaprt dozirnik brez izgube arome, brez vibracij in iz nelomljivega materiala. Ergonomski ročaj. Univerzalni zatič za kavo (vrtljiv). Dozator je opremljen z nastavkom za zaščito tesnil (nastavek za nastavitev portafiltra). Mlinska rezila iz kaljenega jekla (62/65HRc) s premerom 60 mm. Motorni sklop z antivibracijskim sistemom. Motor z dušilnikom zvoka z notranjim samodejnim prezračevanjem, 63 dB.

V katalogu boste našli še več izdelkov Cunill