PROFESIONALNI GOSTINSKI LEDOMATI
ZAKAJ IZBRATI PROFESIONALNI LEDOMAT ICEMATIC?
Izkušnje, strokovnost in predanost od leta 1963. Dolga pot na področju profesionalnega hlajenja nas je pripeljala do izdelave učinkovitih in funkcionalnih strojev za proizvodnjo ledu, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in poenostavljajo dejavnosti naših strank v horeca sektorju in še več.
Led, ki ga proizvajajo naprave Icematic, se ne uporablja le za pripravo koktajlov in pijač, temveč tudi v živilski industriji, kozmetiki, spa centrih in zdravstvenih ustanovah, saj je vsestransko uporaben in praktičen. Vedno zagotavljajo najboljše standarde kakovosti.
Prvi in najpomembnejši dejavnik je proizvodna zmogljivost ledomata. Oceniti morate potrebe po ledu v vašem gostinskem podjetju in izbrati napravo, ki lahko učinkovito zadovolji te zahteve. Poiščite ledomat, ki lahko v določenem časovnem okviru proizvede zadostno količino ledu, ob upoštevanju najbolj obremenjenih ur ali dogodkov. Naprava z večjo proizvodno zmogljivostjo zagotavlja stalno oskrbo z ledom, preprečuje pomanjkanje med prometnimi obdobji.
Kakovost in vrsta ledu, ki ga ledomat proizvaja, sta ključnega pomena, saj različne vrste ledu ustrezajo različnim namenom. Običajne vrste vključujejo polne kocke, votle kocke, kockasti led, zdrobljen led, zrnati ali granularni led in luskasti ali kosmičasti led. Upoštevajte potrebe vašega gostinskega podjetja, na primer strežbo pijač, hlajenje hrane ali prikazovanje izdelkov, in izberite ledeni stroj, ki lahko proizvede ustrezno vrsto ledu za izpolnitev teh zahtev. Poleg tega se prepričajte, da je proizveden led visoke kakovosti, prozoren in brez nečistoč.
Vzdrževanje in čiščenje profesionalnega ledomata sta ključnega pomena za zagotavljanje optimalne delovne zmogljivosti in dolgo življenjsko dobo naprave. Tu je nekaj pomembnih nasvetov za vzdrževanje in čiščenje:
1. Redno čiščenje: Redno čiščenje ledomata je ključno za odstranjevanje kopičenja mineralov, usedlin in bakterij. Upoštevajte navodila proizvajalca za časovne intervale čiščenja. Večina naprav ima postopek avtomatskega čiščenja, ki ga je treba izvesti. Pri čiščenju uporabite priporočena čistila, ki so varna za uporabo in ne poškodujejo komponent naprave. Svetujemo vam uporabo profesionalnega sredstva za čiščenje ledometov Icematic Cleaner.
2. Nadzor nad vodnim virom: Zagotovite, da je vodni vir, ki se uporablja za proizvodnjo ledu, čist in brez onesnaževalcev. Uporabljajte gostinski vodni filter oz. mehčalec vode ter redno preverjajte stanje filtra in ga po potrebi zamenjajte. To bo ohranilo čistost ledu in zmanjšalo potrebo po pogostem čiščenju stroja.
3. Preverjanje tesnosti in vzdrževanje komponent: Redno preverjajte tesnost cevovodov, priključkov in ventilov stroja. Zagotovite, da ni puščanja vode ali zraka, saj to lahko negativno vpliva na delovanje stroja. Preverite tudi stanje ledenega rezalnika ali valja in ga po potrebi očistite ali zamenjajte.
4. Pravilno shranjevanje in ravnanje z ledom: Če ledomat ne deluje ves čas, je pomembno, da se led pravilno shrani. Odstranite preostali led, izklopite napravo in izpraznite posodo za led. Priporočamo shranjevanje ledu v čistih in higiensko varnih hranilnikih ledu, ločeno od drugih živilskih izdelkov, da preprečite kontaminacijo. Prav tako se izogibajte stiku ledu s surovo hrano ali kemikalijami.
5. Redno servisiranje: Redno vzdrževanje in servisiranje stroja je ključno za njegovo optimalno delovanje. Sledite priporočenim servisnim intervalom proizvajalca in po potrebi pokličite Elmontove serviserje. Redno vzdrževanje bo pripomoglo k zgodnjemu odkrivanju morebitnih težav in podaljšalo življenjsko dobo stroja.